Мая, 29. 16.07.2003 5-ти км (ма от другата страна) София

Една усмивка от непозната може да те направи щастлив...

Мая
Автор: Rogger Dojh

    ,-~~-.___.
   / | '   \
   ( )     0     It was a dark and stormy night...*
   \_/-, ,----'
     ====      //
    / \-'~;  /~~~(O)
    / __/~|  /    |
   =( _____| (_________|

* От романа “Пол Клифърд” на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи

29. 16.07.2003 5-ти км (ма от другата страна) София

Една усмивка от непозната може да те направи щастлив.

Хубаво е, когато срещнеш спонтанна топлота просто някъде – без предистория и без очаквания. Но това се слува много, много рядко.

В такъв момент може да се почвустваш като във филм. Или не, всщност това става по-късно, когато си имал време да осмислиш … мига.

А мигът е … поглед. Очите ти следят хаотично в автоматичен режим заобикалящата те среда и в следващия момент вниманието ти е привлечено по тревога, погледът ти се заковава и знаеш, че отсреща се е случило същото. Все едно си котка, стресната от странен шум – цялото ти същество е насочило датчиците си в тази посока, светът се е стеснил и в края на тунела се виждат две други очи.

От стомаха по цялото тяло протича електричество и после отминава. Мъглата се отдръпва и отново виждаш и чуваш. Усещаш как или трябва да се усмихнеш, или ще се пръснеш. Усмихваш се.

Тя прави същото. Адски е красиво. Не като визуално възприятие, а като усещане. Малко ти е трудно да преглътнеш. Поемаш дълбоко въздух и … точно преди да отминеш, веждите на момичето потрепват и … това те спира.
Е, сега вече преглъщаш. Правиш няколко крачки към нея … о, но тук вече започва друга история за други неща. А всъщност исках да разкажа единствено за усмивката :)

Prev/Next«Мая, 28. 06.02.2003 5-ти км София (по време на наряд)Мая, 30. Адрекс»

About dojh