Приказки изпод Болния Мозък: ЗА ИЗРÒДИЯ, ЕДНАКВИТЕ, ПОДОБНИТЕ И ДРУГИ ЛОШИ НЕЩА

2010-12-10 12:45:28; book, български, приказки, Приказки изпод Болния Мозък, R. Dojh, Приказки изпод Болния Мозък, Rogger Dojh

Автор: Rogger Dojh
Корица: Will Hall
Година: 2006
 
    ,-~~-.___.
   / | '   \
   ( )     0     It was a dark and stormy night...*
   \_/-, ,----'
     ====      //
    / \-'~;  /~~~(O)
    / __/~|  /    |
   =( _____| (_________|
 
* От романа "Пол Клифърд" на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи
 
 
Имало едно време Еднакволандия, където си ебало майката от доблестни рицари, които не слушали Фейт и били страшно умни, красиви, силни и най-вече двама по двама еднакви. /Дори козите раждали еднакви/. По едно време там се родили Д. и Д. - двама еднакви. А още преди това се бил родил само един еднакъв, който не бил еднакъв, а бил грозен, дребен, кльощав, тъп и не особено доблестен, и имал болен мозък. Той се родил, когато еднаквите се опитали да направят близнак на Добрите /той бил ужасният резултат от неуспешния експеримент/. А пък Добрите живеели далеч, заедно със свети Серафим в Доброландия и не им пукало за еднаквите, ама за Изрода, където бил създаден по техен образ и подобие, им пукало и те му помогнали да избяга от Еднакволандия и за да не дойде при тях му дали да си направи своя страна и да я засели с каквото си иска, най-вече с изроди. И кръстили тази страна Изродия.
 
Та по едно време след това се родили еднаквите Д. и Д. Тогава Изродчето, което се нарекло Роко дьо Х-Уинг, накарало робите да създадат в лабораториите биологическото оръжие Мозъчнум Тениум и заразил с тенията мозъка на единия Д., а тя му изяла мозъка, раздвоила се и поела функциите му. Тъй че, когато пораснал, Д. вече бил станал изродски Благородник и избягал в Изродия, като се нарекъл Даниел фон Бардакен. Брат му Д. бил подложен на политическо преследване от страна на Върховните еднакви и толкова го тормозили, че станал олигофрен и се нарекъл Олигофренчето. В Изродия Кардинал фон Бардакен издигнал статуя на брат си като статуята на свободата, на която Олигофренчето си дърпало пишката.
 
От лабораториите на Изродите обаче изпълзяли мозъчните глисти и изяли на Изрода мозъка, но то не си проличало много, защото - дали глисти или изродски мозък - все в гъз.
 
После Изродия обявила война на Еднакволандия и докато Благородниците на Изродия и Върховните еднакви запивали заедно в някое васално кралство, Изродия премазала доблестните рицари на еднаквите, като хвърлила срещу тях ужасяващите сили на скунксаурите и разни други лошави работи, за които само се носи мълвата, че са по-лошави и от ?бан Гъз и може би е вярно. А после оцелелите еднакви, на които умрели близнаците и всъщност били само подобни, отишли заедно със скунксаурите и основали Подобноландия. А ?бан Гъз станал още по-ебан, защото всички подобни му се изредили и дори Лайняната Уста, и тя му се изредила. Тогава дошли Върховните еднакви и като се ядосали, че сега Олигофренчето се разпорежда по земите им, изтрили паметта на Благородниците на Изродия и ги заточили на лайното Земя.

 

Copyright (C) 2020 dojh.net | rogger@dojh.net