Мая, 06. Лицето в снега
2010-12-19 21:46:59;
book, български, Мая, Rogger Dojh, Мая, Rogger Dojh
Мая
Автор: Rogger Dojh
,-~~-.___.
/ | ' \
( ) 0 It was a dark and stormy night...*
\_/-, ,----'
==== //
/ \-'~; /~~~(O)
/ __/~| / |
=( _____| (_________|
* От романа "Пол Клифърд" на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи
6. Лицето в снега
Къде си?
Снегът се трупа навън. Вятърът е силен и шибан. Няма луна, няма слънце, няма облаци, няма небе. Нищо няма. Най-вече теб те няма.
Коя си? Търся те, само че не знам какво всъщност търся. Затова те няма. Кубинките ми скърцат в снега, небето над главата ми е синьо, студено и противно. Дърветата са съвсем заскрежени и навяват неприятни мисли. А теб те няма. Някъде има заспали под снега змии. Те сигурно са студени и не им е студено. Затова пък на мен ми е студено. Защото вървя, а наоколо само скали и сняг.
Сигурно живееш някъде. Иска ми се сега да си сама, да гледаш през прозореца заледените улици и светлините на блоковете и да си мислиш за мен. Сигурно и ти не ме познаваш. Само се чудиш, кой ли съм и защо ме измисли.
Оставих лице в снега. Смешно е - вдлъбнато лице в снега. То е за теб. Седи си там и гледа. Чака да те види. Само че не може, защото очите му ги няма. Това всъщност не е от значение - и теб те няма.
Все някой шибан ден може и да се срещнем. Така е то, може и да се срещнем някъде. И, знаеш ли, мисля си, че може и да не се познаем. Ти ще си мислиш за нещо, аз за нещо друго, а стъпките ни ще се разминат в кишата и единственият спомен ще бъде калта по панталоните ни.
Copyright (C) 2020 dojh.net | rogger@dojh.net