6тата Мечка, Част първа, 12

2010-12-26 14:25:58; 6тата Мечка, Rogger Dojh, 6тата Мечка, Rogger Dojh, book, български

6тата Мечка
Автор: Rogger Dojh
 
    ,-~~-.___.
   / | '   \
   ( )     0     It was a dark and stormy night...*
   \_/-, ,----'
     ====      //
    / \-'~;  /~~~(O)
    / __/~|  /    |
   =( _____| (_________|
 
* От романа "Пол Клифърд" на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи
 
 
 
12. Бетелгиус - Панаирен Свят 3 - 12. април 2307 г. 02:55 PM
 
Анонимен посетител се спря заинтригуван на щанда на Nanosoft, където течеше презентация на новия продукт на Nanosoft - Doors 2307 megabeta. В момента демонстрираха новия триизмерен анимиран син екран за грешка, който предлагаше възможност за пряко включване към няколко галактически телевизионни забавни програми, докато се подготвя системния memory dump.
 
Анонимният посетител прекрачи прага на щанда и се потопи в атмосферата на делови уют, създадена да привлича както домакини, така и бизнесмени. Въздухът възбуждащо ухаеше на скъп тютюн, лек парфюм и внимателно подгрята техника. Шест извънземни от рекламния отдел на Nanosoft сновяха сред посетителите и им предлагаха напитки. Паяковидните им крака меко тупкаха по топлия под.
 
- Заповядайте, господине - обърна се към него едно от извънземните. - Желаете ли нещо за пиене?
 
- Да, ако обичате - учтиво каза анонимният посетител, без да откъсва поглед от презентацията. Тутак си в ръката му бе набутана чаша.
 
- Новият Nanosoft Doors 2307 е уникален с интелигентната си Пси-анализатор система, която автоматично коригира грешките във вашите мисли, когато ги отправяте към операционния модул... - разказваше елегантен тип с показалка в ръка...
 
... Сред надигащия се мрак и в настъпващата тишина се мярна само едно - 100 милиарда лакоми кафяви дупки в пространството, мляскащи гладно към стоте милиарда хуманоидни посетители на Бетелгиус - Панаирен Свят 3. Миг по-късно не се виждаше и чуваше нищо.
 
Когато в галактическия ефир бе излъчено извънредното съобщение за инцидента от Бетелгиуския панаир, истинска паника обхвана Галактиката. Сега вече всички знаеха - 6тата мечка не се шегува и скоро тя ще дойде за тях.
 
Без забавяне в Галактиката бе въведено военно положение и бе предприета масова мобилизация.
 
Всички нехуманоидни раси, с изключение на расата Талибайнольо, обявиха своята подкрепа към хуманоидите във войната и също преминаха към частична мобилизация. Поучени от предния конфликт, правителствата пускаха в действие извънредни планове за реорганизация на производството и започваха да бълват военна продукция.
 
За някакви си часове Галактиката, като един добре дисциплиниран организъм, се преустрои и се подготви да посрещне всяко друго нападение, но не и това на 6тата мечка.
 
С него за съжаление никой нямаше представа, как да се справи.
 
Ефирен канал Алкалоид предаваше картини от Ациганистан, планетата на Талибайнольо, където отцепниците масово строяха храмве с формата на мечки и прокламираха защита на животните, готвейки се за кръстоносен поход срещу Галактиката.
 
Събитията набираха инерция и се развиваха с часове - в 5:30 PM числото на жертвите от поглъщане от 6тата мечка щеше да надвишава 1 трилион, а в 7:00 PM - 17 трилиона. Оставащите 10E42 хуманоидни граждани на Галактиката, вцепенени, изпълняваха заповедите на своите главнокомандващи, очаквайки да дойде и техният край.

 

Copyright (C) 2020 dojh.net | rogger@dojh.net