WTF?, ЧАСТ 01: ДУХОВЕ И ЗОМБИТА, Глава 01

2010-12-10 15:24:11; book, WTF?, Rogger Dojh, WTF?, Rogger Dojh, български

WTF?
Автор: Rogger Dojh
Година: 2010
 
    ,-~~-.___.
   / | '   \
   ( )     0     It was a dark and stormy night...*
   \_/-, ,----'
     ====      //
    / \-'~;  /~~~(O)
    / __/~|  /    |
   =( _____| (_________|
 
* От романа "Пол Клифърд" на Едуард Баулър-Литън, Барон Литън Първи
 
 
1. Мисълта
 
И така. Кой е сдухан и защо? А кой не е сдухан? ЗАЩО? Наскоро се замислих за това, че маса хора по света се кефят яко на живота си, докато аз мизерствам, бутайки Синята Птица (основно към калния сервиз на майстора на стари шкоди), мрънкайки, че парите все не стигат и как с тая заплата се сменя дограмата в къщи?... Абе държейки се средностатистически и общо взето лузерски. Малко по-рано бях срещнал ротния ми от казармата (срещнах го в казармата, един вид) и той беше посял семенцата на съмнението и интереса в главата ми. Скоро след това срещнах една моя далечна леля, която се занимава с рейки. Тя ми демонстрира нагледно, че може да въздейства на човек от разстояние само с ръцете си. Научи ме, как да различавам усещането за топлина от усещането за ки. Обясни ми объркано що е то чакра и къде има почва и накрая снесе един тон new age shit (NAS) (* new age shit, eng. - ню ейдж лайняс. б.а.) за ангели, воини на светлината, луцифер, който дебне, как Земята преминавала в четвъртото, че и в петото измерение... (Ейй, теа хора кат земат да говорат за тея четвърто и пето измерение... мноо са зле. Аз па говорим за на 6-тата мечка в гъза. Там е тъмно и влажно. Земята ще премине през дверите на аналното отвърстие на 6-тата мечка и тогава сички дето не са се подготвили с вазелин ше изпаднат от земята и тежко им и горко. А така, ето, и аз вече съм мъдро new-agie ;))
 
Въпреки всичкия NAS, чисто физическият опит с рейки си беше там - нямаше как да го пренебрегна.
 
Тези двама души, ротният + магьосническата ми леля, задействаха един механизъм, който през целия ми живот е чакал заровен в главата ми да му се случи нещо и да го провокира. Те ме накараха да вдигна поглед от монотонния мъглив хаос на ежедневното съществуване под формата на социално животно и да започна да МИСЛЯ за себе си и за живота си.
 
Човек традиционно мисли на половин оборот, за други неща - за проблемите си, за футбол, за политика, за филми ... - нещо, което усвояваме в даскало, ако сме послушни. Имаш проблем - мислиш за него. Това е РЕАКЦИЯ. Случва се нещо и действаш... Бебето реве - храниш го, нямаш пари - работиш, закъсняваш - бързаш, уморен си - спиш... С времето толкова добре усвояваш тези двойки от причина - реакция, че спираш да мислиш за тях. Тогава свободният мозъчен капацитет вече отива за футбол, гримове, шоуто на 6-тата мечка или колекцията от марки - все тая. Защото мисленето е реакция, а като няма на какво да реагираш, прихващаш някакво шарено нещо от околната среда и мислиш за него.
 
За мен далаверата беше да започна отново да управлявам мислите си, а не да реагирам и да търся информационен баласт за запълване на мозъчно време.
 
Някога запитвали ли сте се, какво ръководи живота ви? ЗАЩО сте именно в това положение, в което сте? Накратко: "WTF? (гледайки изненадано живота си досега)" (* WTF? - What the Fuck? б.а.). Самият въпрос е много животопроменящ. В мига, в който си го задавате, вече сте морфирали от зомби в свободна твар (нещо като upgrade при вдигане на level (* текстът в скобите да се игнорира от хора, които никога не са вдигали level и не са upgrade-вали друго, освен домашния си компютър. б.а.)). Защото зомбито просто се тътри наоколо, подчинявайки се на произволна чужда воля, докато свободната твар ОСМИСЛЯ съществуването си и го подчинява на СОБСТВЕНАТА си воля.
 
По-в детайли, нека превъртим назад до момента, в който някой си пич Петър се е родил.
 
Амин?
 
... очаквайте скоро пълния текст на книгата на хартиен носител ...
 

Copyright (C) 2020 dojh.net | rogger@dojh.net